Paardrijden op vakantie met strand, bos en duinen

Kom voor de natuurlijkste buitenrit rijden bij Puur Terschelling. Ervaar pure vrijheid op de rug van een Fries paard dat u door bos en duinen brengt, langs cranberryvelden en polders en over het breedste strand van Europa. Puur Terschelling heeft met Staatsbosbeheer de prachtigste routes uitgezet. Wij rijden het gehele jaar rond, want elk seizoen heeft z'n eigen charme.

Friese paarden

Onze Friese paarden fokken wij zelf zodat wij zeker weten dat ze op een consequente en respectvolle wijze zijn beleerd. Daardoor zijn het vriendelijke en betrouwbare rijpaarden. Zij lopen gezellig met elkaar in een koppel buiten in de landerijen. Wij hebben Friese paarden in verschillende schofthoogtes van 1.50 tot 1.80 meter. Voor ieder wat wils, waarbij wij het dierenwelzijn voorop stellen.

Tijdsduur buitenritten Terschelling

Puur Terschelling heeft verschillende tochten met een duur van 2, 3, 4 en 5 uur tot een avondtocht. Individueel, in groepsverband of in combinatie met een huifkar. We bieden groepsritten voor zowel de gevorderde als de beginnende ruiter. Bij Puur Terschelling rijdt u in kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 6 paarden, dus altijd veilig en gezellig. Op aanvraag kunnen besloten groepen tot maximaal 8 paarden met 2 begeleiders mee. Gecombineerde niveaus kunnen gezellig samen paardrijden, maar in de beginnersgroep wordt niet gegaloppeerd. De groep kan onderweg niet gesplitst worden vanwege het kuddegedrag van de Puur-paarden.

Beginners of gevorderden ruiters

Beide niveau gaan vanaf 2 uur durende buitenrit naar het strand. De beginners gaan in stap en draf gelang de groep het aan kan, gevorderderden gaan in stap, draf en galop (geen rengalop).
Privé buitenritten zijn tegen meerprijs mogelijk voor de beginners en gevorderden ruiters vanaf 1 uur i.v.m. korte tijdsduur gaan de 1 uurs privé buitenritten niet naar het strand.
Voor de gevorderden ruiter die 1 uur privé boekt kan er niet gegaloppeerd worden aangezien we dit uitsluitend op het strand doen vanaf een 2 uur durende (privé en groeps) buitenrit i.v.m. veiligheid.

Puur paardrijzadels 

Bijna alle Puur paarden hebben een Australian Stockzadel met korfbeugels op hun rug tijdens de buitenritten.
*Geeft een comfortabel zitcomfort door zachte foam zitting
*Biedt veiligheid door stabiele zithouding door de beenblokken
*Licht van gewicht 
*Duurzaam
*Onderhoudsvriendelijk

Puur korfbeugels

*Veiligheidsbeugels voorkomt dat de voet door de stijgbeugel heen glijdt
*Breed en groot voetbed hierdoor geschikt voor kinderen en volwassenen
*Minder snel vermoeide spieren, gewrichten en voetzolen
*Makkelijk de beugels terug te vinden tijdens de buitenrit

 

Puur opstap perron

Bij Puur Terschelling staat het welzijn en de gezondheid van onze paarden voorop. Omdat onze paarden vrijwel iedere dag gereden worden door veelal verschillende ruiters is het van belang om dit op een verantwoorde manier te doen waarop de paarden niet overbelast worden. Dit doen we door een paard te kiezen dat past bij het gewicht van de ruiter en door het opstijgen met behulp van een "opstap perron". Door het gebruik maken van een opstap perron wordt de rug van het paard tijdens het opstappen ontlast. Daarom stappen zowel beginnende als gevorderde ruiters altijd op vanaf het opstap perron.

Ruiter en gewicht

Het gewicht van de ruiter is een gevoelig onderwerp. Een paard kan 12-20% van zijn eigen gewicht dragen. Puur Terschelling heeft paarden tussen 450 kg en 600 kg. Dit betekend dat kleinere paarden tot max. 90 kg belast kunnen worden en de grotere paarden tot max. 120 kg. (grotere paarden bij meer dan 100 kg graag vooraf aangeven in het opmerkingen veld bij het online boeken) Op basis van het gewicht en de ervaring van de ruiter kiest de begeleiding een geschikt paard voor u uit. Zodat paard en ruiter samen kunnen genieten van een onvergetelijke buitenrit. 

Ruiter en zwangerschap

Een zwangerschap zet paardrijden even op een lager pitje. Gynaecologen en verloskundigen geven niet altijd eenduidig advies. Het is heel persoonlijk wat je aankunt in een zwangerschap. Voor Puur Terschelling is het motto "vaak ben je niet zwanger". Het is kostbaar, dus heel vervelend als er iets gebeurt. Daarom is het voor zwangere dames niet mogelijk om paard te rijden bij Puur Terschelling.

Kleding en schoeisel

Lange broek en dichte schoenen wij hebben aan alle zadels korfbeugels die bieden comfort en de korf voorkomt dat u voet niet door de beugel schiet.

GoPro

Toegestaan met losse band.

Leeftijd

Vanaf 8 jaar of 1.30 meter t/m 65 jaar.

Buitenrit beleving

Voordat de rit begint kunt u kennis maken met ons bedrijf. Wij verzoeken u om een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Na terugkomst mag u het paard afzadelen en verzorgen en gaan we nog wat drinken. De gehele activiteit duurt ongeveer een uur langer dan dat er daadwerkelijk gereden wordt. Caps maat 49 t/m 66 en chaps kunnen kosteloos geleend worden.

Het weer

Regen   = "slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding" wij hebben regen kleding te leen. (het is tenslotte een outdoor activiteit)
Warmte = boven de 30 graden hebben onze paarden en ezels tussen 11.00 uur en 16.00 uur rust.
Onweer = zullen wij de buitenrit verplaatsen n.a.v. wat de onweer rader en Brandaris aangeeft.

Combinatie tip

Dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 1 april tot 1 november organiseren wij de 2,5 uur durende strand Boschplaat huifkartocht. Mocht er 1 of meerdere personen van uw gezelschap met de 13.00 buitenrit te paard gaan, is het mogelijk voor andere mensen vanuit uw gezelschap op hetzelfde tijdstip een mooie strand Boschplaat huifkartocht te gaan maken. De losse rijpaarden en huifkartocht rijden niet dezelfde route, u zult uitsluitend op hetzelfde tijdstip samen een Puur activiteit beleven.