Gastenboek

Familie Van Hoek

Vandaag 6 juni 2024 een huifkartocht gemaakt over de Boshplaat en het strand onder leiding van koetsier Benthem die met veel passie en humor verteld over de omgeving.
Halverwege werden we verrast met een kop koffie/thee en een stuk Terschellinger koek.
Wij hebben genoten...

Korine en Willy

Johan Jakobs

Gisteren, donderdag 16 mei 2024 maakten we onder de bezielende leiding van Benthum de huifkartocht. Voortgetrokken door Joost, Haje en Epke, dát ook !
En niets ten nadele van de ouders van Benthum, maar ik hoor bij de groep mensen die een gelijkenis zien met Jochem Myjer en Benthum.
Overigens, Benthum " zit op praten", zou je kunnen zeggen. Hij kan prachtig vertellen over een deel van de geschiedenis van het eiland, van de natuur, ( er zijn op Terschelling geen mollen, geen ratten, geen vossen bijvoorbeeld ) en ook over de flora, hoe geiten en schapen ingezet worden om het prachtige Terschelling in stand te houden door begrazing etc. Benthum vertelde kleurrijk over het oogsten van de granberries ( in september ) en deed dit alles met de nodige humor. Ook daarin zag ik gelijkenissen met de eerder genoemde bekende Nederlander.
Natuurlijk is zo'n huifkartocht afhankelijk van de weersomstandigheden, nou, die waren prima! Verder heb je te maken met een groep mensen. Benthum weet echter met allerlei mensen heel goed om te gaan, je ziet dat hij dit al een poosje ( met heel veel plezier en inzet ) doet. Onderweg hadden we een kopje koffie, thee of limo met een Terschellinger pondkoek erbij. Zo hadden de paarden ook even pauze. Kortom, kennis, humor, enthousiasme, deze woorden vatten samen wat deze huifkartocht onder leiding van Benthum voor ons was. Het bedrijf Puur Terschelling is een mooi bedrijf waar met oog voor mens EN dier hard wordt gewerkt aan een stukje mooie educatie voor de doorsnee toerist..

Liesbeth Kraak

Vorige week dinsdag op 23 april 2024 hebben we een geweldige huifkartocht gemaakt.
Genoten van de mooie natuur en de humoristische, welbespraakte koetsier, die ons boeiend vertelde over de geschiedenis van het eiland. Wat een schitterend bedrijf ook.
Terug op ons vakantieadres miste ik mijn horloge.
Ik hoopte dat ik het verloren had ergens op jullie mooie bedrijf.
Na een e-mail aan Puur, kreeg ik heel snel een reactie dat mijn horloge was gevonden in de huifkar, met de vraag erbij of ik het op kon komen halen of dat jullie het op konden sturen naar mijn thuisadres.
Wat een geweldige service! Terug in Zeeland denken we met veel plezier terug aan ons verblijf op Terschelling.
Dank jullie wel.
Met hartelijke groet,
Liesbeth Kraak.

Anita de Bruin

Dinsdag 2 januari om 13 uur met z’n zessen en de hond ons gehesen in de landrover van Benthem. Wat een fantastische middag hebben we gehad. Gelachen, oma werd gewezen op schelpen die in het tasje mee zijn gegaan. Maar ook mooie verhalen over Terschelling gehoord. We zijn opnieuw getroffen door de schoonheid van Terschelling, zijn bewoners, de natuur en de gastvrijheid. Na een bakkie in het drenkelingen huisje terug naar Puur. Bedankt! Ook namens Ria!

Jeroen en Cynthia

Wij hebben afgelopen vrijdag 8 december 2023 om 13 uur een rit over het strand mee mogen maken met een Landrover. Dit was met respect voor de natuur en de beste uitleg die je kunt krijgen.

Onze gids was een leuke persoonlijkheid met veel kennis van Terschelling. Wij zijn een stuk wijzer van wat Terschelling ons te bieden heeft.

Dank voor de rit, wordt oprecht gewaardeerd, groet Jeroen en Cynthia

Harm en Ilse

Van 23 tot 30 juni 2023 gekampeerd in een duintent " Zilt". Topvakantie. Dagelijks paard gereden op mooie Friese paarden met begeleiding van spontane en professionele jonge dames. Ritten (prachtige routes)werden mooi afgestemd op niveau en mogelijkheden van de dag. Flexibel bij boeken en bij vragen.ofwel alles top geregeld. Aanrader en komen zeker nog een keer.

Toine en Elly

Vanmiddag 24 juni een mooie huifkartocht gemaakt over de Boschplaat. Met de rolstoel was dit goed te doen!!! Er zijn oprijplaten en met een beetje vrolijke hulp geen enkel probleem. Anne vertelde veel over de omgeving, en ja we waren weer op.plekken waar we anders nooit zoude komen! Heel fijn en het weer was ook goed gezind !!

Kees Verseveldt

Vandaag een ontzettend leuke huifkartocht gemaakt door het mooie natuurgebied "De Boschplaat", de duinen en over het strand. Op het strand een lekker bakkie koffie met koek. Wat een gezellige koetsier hadden wij. Al zijn verhalen over het eiland, de natuur en het jutten waren leerzaam en heel amusant. Helemaal top!! Een aanrader voor elke toerist.

Els

Wat een prachtige huifkartocht door de Boschplaat. We zaten heerlijk overdekt op heel comfortabele banken. We komen al 40 jaar naar Terschelling, ik heb toch weer zoveel nieuwe dingen en mooie verhalen gehoord van de 'koetsier'. Wat een enthousiasme en een diepe verbinding met het eiland. We hebben genoten.
Ook zeer toegankelijk voor mensen die wat slechter ter been zijn, een mooie manier om volop het eilandgevoel te hebben: wind in de haren en grote stukken leeg strand.

Jörgen, Nel & Björn

Beste familie,
De tocht met de huifkar was schitterend. Leuke informatieve route met leuke hersenspinsels van de koetsier. Prachtige verhalen over het aloude beroep van jutter. Absoluut een aanrader, mochten wij ooit nog een keer naar Terschelling gaan, zullen wij zeker weer inchecken voor weer een schitterende tocht vol liefde en passie.

Familie Stuut

Wij rijden jaarlijks een keer bij Puur. Zij verzorgen de dieren - ook merries met veulens - heel goed, het is er netjes en schoon, ze geven goede begeleiding, in niet te grote groepen en je voelt je welkom als bezoeker. Wij zijn fan!

Babette Tilburgs

Nous avons beaucoup apprecié cette balade à maree basse, les bottes aux pieds où nous avons decourvir les merveilles de la mer , degutser des coques ,des algues …. beaucoup d’interressantes informations et anecdotes , tout dans une bonne humeur et belle ambiance. apres avoir pris connaissance des merveilles de la mer , nous sommes passer à table et nous nous sommes regaler de bonnes huitres locales et fraiches et super bien cuisinnees, conpliment au chef cuisto. Tout ceci arrosé dun bon proseco bien merite en bonne compagnie … bref cest une superde experience et je vous le recommande. le cadre est tres sympathique et tres joli. Merci pour cette aventure et à l annee prochaine. Babette Tilburgs

Marion van Merriënboer

14 april was het zover voor mij, na meer dan 45 jaar niet op het paard gezeten te hebben zat ik er die dag wel op. 2 uur lang door de duinen de velden op het mooie strand op een Shire genaamd Lieve gezeten. En lief was ze. Wat een enorme ervaring was dit. Het meisje wat ons leidde was ook super fantastisch, ik ben helaas haar naam vergeten. Maar ook alle complimenten voor haar. Ik kan dit ook alleen maar aanraden. Wat een belevenis. Nu spierpijn maar dat heb ik er graag voor over. De beleving is dan ook echt Puur.

Marion van Merriënboer

Op 12 april zijn wij meegeweest met de huifkartocht, wat een geweldige ervaring was dat. Ik en mijn man hebben genoten en wat kan Anne goed vertellen. Je zag het gewoon voor je. De tocht met de 3 mooie paarden ervoor is een echte aanrader. Je ziet de natuur op terschelling ineens heel anders. Gewoon doen zeg ik dan ook maar.

Hans en Deanna van Veen

Dinsdag. 28 september hebben wij een grandioze huifkartocht mogen meemaken met Anne .
Wat hebben wij genoten van de mooie verhalen van Anne en de lekkere koffie met Pondkoek onderweg.
Wie op Terschelling vakantie viert moet dit avontuur zeker gaan beleven , zoveel gehoord en geleerd over dit wonderschone eiland en zijn bewoners. Hartelijk dank Anne, wij komen graag terug voor nog eens zo'n machtige tocht met de huifkar met zijn drie prachtige paarden.

Marc en Jacqueline

Zaterdag 4 september hebben wij de huifkartocht gemaakt naar het drenkelingenhuisje. Los van de prachtige afwisselende tocht: wat een spreker is die man! Echt, Anne kan heel boeiend vertellen over het mooie eiland en de bewoners. Voor iedereen een aanrader.

Hendriks

Super leuke Huifkartocht gemaakt met geestige en interessante verhalen over het eiland, bewoners en natuur. Zeer goede begeleider Arne (of Anne)!!!
Einde van de dag, om 15.30, was een leuk klein groepje!

Mulder

Vandaag hebben we een huifkarren tocht mogen maken.
Wat een geweldige tocht!
Super gezellig en mooi! Lekkere koffie met koek. Echt top!
Heerlijke verhalen en interessant ook!! Bedankt.
De natuur was/is schitterend!
Ik hoop het nog een keer te mogen doen. !!

Anthony Ester

Wij hebben 14 dagen geleden een hele mooie huifkartocht gemaakt. Het was een hele mooie belevenis. De koetsier was echt top, met mooie verhalen. Ik ben nu alweer een week aan het werk, maar ik denk nog vaak aan deze mooie tocht. We komen zeker terug

Jan de Boer

Vandaag heerlijke huifkartocht naar het " drenkelingenhuisje" beleefd. Echt een aanrader voor ieder Terschellingerbezoek. Onderhoudend en " geestige" verhalen van de koetsier mogen aanhoren. Onderweg een lekkere versnappering aangeboden gekregen. Wie deze tocht niet onderneemt heeft iets van Terschelling niet meegekregen.

Pagina's