Huifkartochten op Terschelling

Puur Terschelling heeft verschillende soorten wagens, geschikt voor kleine en grotere groepen. Waaronder huifkarren, arrensleeën, menwagens en de trouwkoets.

Onze huifkarren

Alle wagens hebben een makkelijke instap aan de achterzijde en voldoende beenruimte zodat ze tevens toegankelijk zijn voor minder valide en rolstoelgebruikers (graag even vooraf aangeven). We hebben fleecedekens voor als het wat frisser is en in de winter wordt de kar verwarmd en zit u op warme, zachte schapenvachten.

Huifkar route over het strand en Boschplaat

De routes voor de tochten gaan over het gehele eiland van West tot over de Boschplaat. Terwijl u geniet van de van de veelzijdige natuur met bos, duin, polder, cranberryvelden, wad, strand en Boschplaat, vertelt de koetsier over de geschiedenis en gebruiken van ons eiland.

Picknick, muziek en andere activiteiten

Afhankelijk van de weersomstandigheden is er altijd wel een mooi plekje om even te pauzeren voor een drankje en een stukje eilander pondkoek. Bij Puur Terschelling vindt u een zee aan mogelijkheden. Tevens kunt u tijdens de tocht een eilander picknick nuttigen of wij zorgen voor een muzikale omlijsting, bv. in de vorm van een accordeonist. Het is mogelijk bij het privé afhuren van de huifkar met een paard achter de huifkar aan te rijden. (gevorderden ruiter) Daarnaast bieden we een wisselend aantal thematochten.