As verstrooien

Afscheidstocht as verstrooien op Terschelling

De meest geliefde plek als laatste rustplaats. Bij Puur Terschelling is het mogelijk as te verstrooien in combinatie met een huifkartocht of 4x4 Landrover. De huifkar of Landrover rijdt voor en neemt u mee op een tocht door de schitterende eilander natuur naar de plaats die u voor dit bijzondere moment hebt uitgekozen. Hier krijgt u ruim tijd om in besloten kring op eigen wijze afscheid te nemen. Terschelling biedt een prachtige omgeving voor een laatste groet. De huifkar met de statige Friese paarden geven extra waardigheid aan uw afscheidsceremonie. As verstrooien kan op verschillende mooie manieren. As verstrooien kan erg spannend en moeilijk zijn. Ten eerste is het altijd goed om te letten op de wind en windrichting. Strooi daarom nooit uit tegen de wind in. Om het geheel nog makkelijker te maken, kunt u gebruik maken van een strooikoker. De strooikoker geeft elke keer een beetje as vrij zodat het geleidelijk en rustig verspreid. Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden voor het verstrooien van as.

Hield uw geliefde van het buitenleven en de natuur, dan passen biologisch afbreekbare urnen perfect bij de nagedachte aan uw overleden dierbare. Met deze urnen gaat de overledene echt terug naar de natuur. Een biologische urn begraaft u in de natuur, of laat u los in de zee of ander water. De bio-urn is een handgemaakte urn van zand, zeezout en gebonden plantaardige materialen. Echt een urn voor in de natuur. 

Het verstrooien van as kan op veel plekken op Terschelling. Er is een speciaal verstrooiingsveld aan de Longway op West-Terschelling maar natuurlijk kan het verstrooien ook in de eilander natuur of in de Noordzee. Het is verstandig om goed aan te geven waar u de plechtigheid wilt houden zodat wij u en uw nabestaanden bij deze moeilijke en persoonlijke beslissing kunnen bijstaan. Wanneer u uw wensen duidelijk aan ons kenbaar maakt, zorgen wij voor de nodige vergunningen. Papieren strooikoker kunnen wij verzorgen vanaf € 55,00 of een bio urn vanaf € 175,00 deze kunt u zelf online bekijken en via ons bestellen. Na afloop van de asverstrooiing ontvangt u een eilandkaart met coördinaten van de positie van de asverstrooiing, datum en naam vermeld.

Er is een zee aan mogelijkheden bij Puur Terschelling.
Kosten afhankelijk van uw wensen en het aantal mensen.